Laatste dag Brazilie, op naar Bolivia
Door: Robert Hansum
Blijf op de hoogte en volg Robert
13 April 2010 | Brazilië, Brasilia
Vandaag een hele leuke dag gehad. Vanochtend om 06:00 uur opgestaan om mijn vorige stukje te schrijven!! Om 07:00 uur had ik met Lauren afgesproken om eerst te ontbijten voordat we gingen grotduiken. Dit was echt prachtig. We werden vanaf onze hostel opgehaald en kregen eerst les in ´tokkelen´. Daarna de spullen gepakt en zijn we naar een grot gegaan waar we gingen afdalen. Het was ongeveer 70 mtr diep en daar had je een rots met daaromheen prachtig blauw water. Op deze vrij kleine rots hebben wij onze duikspullen aangetrokken en gingen wij na elkaar het water in. Hier gingen we tot ongeveer 20 meter maar je kon wel 100 mtr kijken. Prachtig blauw water en een paar kleine gekleurde vissen. Na deze duik zijn we afgezet bij onze hostel en hebben we een lunch genomen om de rest van de dag te bespreken.
Bonito is een prachtig plaatsje maar ontzettend duur!! Je hebt hier vele activiteiten die allemaal geld kosten maar het grootste probleem is het transport. Er rijden nl geen bussen naar de grotten, stranden etc etc. dus ben je verplicht een taxi te nemen. Ze weten hier goed op in te springen en zijn ze er op in gesteld dat toeristen een taxi delen om de kosten te dekken...
In onze hostel hebben we ook twee dames ontmoeten uit Frankrijk en met hen hebben we fietsen gepakt van de hostel en om ergens te gaan zwemmen en te snorkellen. 7 km verder.... Normaal niet zo ver maar met 34 graden????
Dit was bij een klein riviertje met ontzetten veel vissen. Was wel leuk om tussen te zwemmen en helemaal omdat Lauren voer had gekocht.. om tussen ons in te gooien.
Zojuist zijn we teruggekomen en hebben we nog wat gedronken in de Taboa-bar. Dé bar van Bonito.
Nu even douchen en dan gaan we voor de laatste keer wat eten in Brazilie en nemen we afscheid van elkaar...
Morgenavond hoop ik dus te arriveren in Bolivia. Tweede gedeelte van mijn reis door Zuid Amerika.
Groet,
Robert